Meer bezoekers zoekmachine optimalisatie

Als je meer wilt verkopen via je affiliate website of webshop heb je vaak ook meer bezoekers nodig. Maar hoe kom je gratis aan meer bezoekers? Het antwoord is zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie of SEO, houd in dat je bezoekers naar je website krijgt vanuit Google. In tegenstelling tot Google Adwords is zoekmachine optimalisatie gratis. Je hoeft dus geen CPC aan google te betalen, de bezoekers komen gratis op je website.

Dit klinkt ideaal, maar hoe begin je met zoekmachine optimalisatie voor meer bezoekers op je website? Om je goed op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt met de beste SEO tips van 2021, voor meer visitors op je site!

1. Maak waardevolle content

Een van de beste SEO tips voor beginners is om prioriteit te geven aan het creëren van kwalitatieve inhoud. U heeft goede inhoud nodig om uw organische verkeer te verhogen en uw bezoekers te betrekken. U hebt het ook nodig om de zoekmachine crawlers te leiden en hen te helpen begrijpen waar uw website en bedrijf over gaan. Inhoud is dus niet alleen belangrijk, het is noodzakelijk.

U moet inhoud maken die mensen graag zullen lezen, zodat ze langer op uw pagina blijven. Dit is een van de meest cruciale SEO-tips voor beginners, omdat de verblijfstijd een belangrijke rankingfactor is, volgens Backlinko. Dus als je op zoek bent naar praktische SEO-tips voor beginners, kun je het beste beginnen met het maken van boeiende en spannende content.

Je kunt informatieve blogberichten maken, long-form content, infographics, listicles, interviews met experts, en meer. Deze hebben de neiging om zeer boeiend te zijn, en ze hebben meer kans om gedeeld te worden door uw publiek, volgens een BuzzSumo analyse van 100 miljoen artikelen. Uit het onderzoek bleek zelfs dat artikelen tussen de 3.000 en 10.000 woorden gemiddeld de meeste shares krijgen.

2. Creëer inhoud rond primaire en secundaire zoekwoorden

De kern van elke effectieve SEO strategie is trefwoord onderzoek. Goede inhoud is gebouwd rond zowel primaire als secundaire zoekwoorden, en weten hoe ze strategisch te gebruiken zal zoekers naar uw website leiden.

Uw primaire trefwoord moet de belangrijkste focus van uw landing page zijn. Het moet een sterke beschrijving zijn van waar de pagina over gaat en mogelijk aansluiten bij wat uw merk doet. Deze primaire zoekwoorden moeten de focus van uw inhoud zijn.

Secundaire trefwoorden zijn ondersteunende woorden die gerelateerd zijn aan het primaire trefwoord en gaan meer in detail. Door het opnemen van deze secundaire zoekwoorden in uw inhoud – op een manier die natuurlijk leest, natuurlijk – zult u waarschijnlijk uw zoekresultaten verbeteren.

Begin uw zoekwoorden onderzoek door na te denken over een aantal long-tail zoekwoorden die zinvol zijn voor uw doelgroep. Stel dat u een doe-het-zelf blog over woningverbetering heeft. Met behulp van onze Keyword Overview Tool, kunt u beginnen met het zoeken naar “DIY home improvement” als uw doel trefwoord en dan uitbreiden met meer trefwoorden vanaf daar. Wij tonen u het zoekvolume voor uw primaire trefwoord en hoe moeilijk het is om te scoren binnen uw ruimte, evenals gerelateerde zoektermen die u wilt overwegen.

3. Onderzoek je concurrenten

Een van de beste SEO-tips voor beginners is dat u SEO het beste onder de knie krijgt door van uw concurrenten te leren. Ga na op welke trefwoorden zij scoren, welke websites naar hen linken en welke kansen zij laten liggen.

Op basis van deze inzichten kunt u met een strategie komen die beter is dan die van uw concurrenten.

U kunt SpyFu’s Competitor Analysis tool gebruiken om een grondige analyse te maken van de SEO-strategie van uw concurrenten. De tool helpt u te identificeren voor welke zoekwoorden uw concurrenten in de ranking staan, waar ze staan en hoeveel kliks ze krijgen.

zoekmachine optimalisatie programma spyfu

4. Probeer te ranken voor Featured snippets

Google’s Featured Snippets is een zeer gewilde plek die alle digitale marketeers hopen te bereiken als het gaat om pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Featured Snippets verschijnen helemaal bovenaan de zoekresultaten van Google en hebben een grote kans om veel organisch verkeer aan te trekken. Om deze plek te bereiken, moet je je inhoud op een bepaalde manier optimaliseren.

Kies eerst welke inhoud u als Featured Snippet wilt weergeven. U wilt iets kiezen dat internetgebruikers dwingt om daadwerkelijk op de link te klikken. Bestudeer ook zorgvuldig de trefwoorden die in Featured Snippets worden gebruikt. Studies tonen aan dat een stuk inhoud dat een vraag stelt, meer kans heeft op een Featured Snippet.

5. Vergeet paginatitels en metabeschrijvingen niet

Uw zoekwoorden hebben invloed op de inhoud die u schrijft, maar wist u dat ze ook in paginatitels en metabeschrijvingen moeten worden gebruikt? Dit zijn twee basis-HTML-componenten waarmee u een slag kunt slaan met trefwoorden en uw pagina kunt optimaliseren, en het zijn eenvoudige technische SEO-bewerkingen voor beginners.

Elk platform dat u gebruikt om uw website te hosten, biedt doorgaans een eenvoudige manier om uw paginatitel en metabeschrijving te bewerken. WordPress biedt bijvoorbeeld twee vakken met het label ‘SEO-titel’ en ‘metabeschrijving’.

Houd er rekening mee dat deze items worden weergegeven in zoekresultaten. Een internetgebruiker kan alleen op basis van deze korte secties beslissen of hij op uw pagina klikt. Dat is veel kracht voor zo weinig woorden. Zorg er dus voor dat ze impact hebben.

6. Schrijf langere artikelen

Vanuit SEO-oogpunt is langere inhoud krachtiger omdat het meer zoekwoorden bevat en ook meer informatie biedt waar de gebruiker wat aan heeft. Neil Patel vermeldde dat content langer dan 2.000 woorden moet zijn en tegelijkertijd van hoge kwaliteit moet zijn. De kwaliteit van je content is erg belangrijk omdat gebruikers op zoek zijn naar unieke en interessante content die ze de moeite waard vinden om te delen. Dus, als u wilt dat gebruikers daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in uw inhoud, moet deze van hoge kwaliteit zijn.

Langere blog posts helpen ook met de verblijftijd. Dwell time is de hoeveelheid tijd die verstrijkt voordat een gebruiker terugkeert naar de resultatenpagina van de zoekmachine. Langere inhoud die boeiend en van hoge kwaliteit is, zorgt ervoor dat mensen langer op uw website blijven en meer lezen. Tegelijkertijd is een langere verblijftijd zeer gunstig voor uw ranking omdat het voor Google een teken is dat mensen van uw content genieten.

7. Optimaliseer uw URL’s

Hoewel de meeste gebruikers weinig aandacht zullen besteden aan uw URL’s, zijn ze belangrijk voor uw basis SEO. De beste praktijk is om uw URL’s zo eenvoudig mogelijk te houden. Google wil dat u eenvoudige en leesbare URL’s heeft om een logische URL-structuur te bieden.

Dit betekent gewoon dat u in plaats van nummers tekst moet gebruiken in uw URL’s en dat de URL moet beschrijven waar de inhoud over gaat en zo kort mogelijk moet zijn. Ja, zo eenvoudig is het. Probeer gewoon logisch en gebruiksvriendelijk te zijn met uw URL’s.

Daarnaast kunt u uw URL’s gebruiken als een plaats om uw belangrijkste zoekwoorden te plaatsen. Natuurlijk, geen keyword stuffing toegestaan! Denk eraan, zo kort mogelijk. Echter, het plaatsen van uw belangrijkste trefwoord in uw URL moet geen probleem zijn.

Bijvoorbeeld, als u schrijft over de beste films aller tijden, zou uw URL er ongeveer zo uit kunnen zien:

domain.com/best-films

Maar, wacht een seconde! Begin nu niet al je URL’s te veranderen. Tenzij u denkt dat uw huidige URL’s een negatieve impact hebben op uw site, is het beter om URL’s niet te veranderen omdat het verwarrend kan zijn voor zowel Google als voor uw gebruikers. Daarom is het waarschijnlijk beter om te beginnen met het optimaliseren van uw URL’s voor uw nieuwe inhoud.

Als u echter uw huidige URL’s moet wijzigen om een betere URL-structuur te bieden, vergeet dan niet om een juiste 301 (permanente) redirect uit te voeren.

8. linkbuilding

Een ander zeer belangrijk onderdeel van basis SEO zijn backlinks. Een backlink is wanneer een website een andere website noemt door er naar te linken.

Hoewel backlinks een belangrijke beslissende factor zijn die uw website helpt hoger te scoren, moeten deze backlinks afkomstig zijn van websites van hoge kwaliteit die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw inhoud.

Bijvoorbeeld, als uw blog gaat over SEO marketing wilt u backlinks krijgen van marketing gerelateerde sites. Ook de kwaliteit of beter gezegd de domein ranking van de website die u de backlink geeft geeft aan hoe krachtig die backlink voor u is. Zoekmachines denken dat hoe meer relevante en kwalitatief goede backlinks u heeft, hoe nuttiger uw site moet zijn voor gebruikers.

In principe ziet Google backlinks als gebruikers die stemmen dat uw inhoud nuttig is. Hoe hoger de domein ranking van een website, hoe meer kracht hun backlink of “stem” heeft omdat ze zich hebben gevestigd als betrouwbare bronnen.

Hoogwaardige backlinks zouden een van uw belangrijkste SEO basisprioriteiten moeten zijn, omdat het uw ranking gemakkelijk omhoog kan stuwen. Met backlink tools, kunt u gemakkelijk aan de slag en jagen op een aantal van die kostbare backlinks.