Meer bezoekers social media

Social media marketing strategie complete gids: tips om bedrijf te promoten op social media in 2021, Facebook, Twitter & Instagram marketing strategie om een nieuw bedrijf gemakkelijk te promoten.

Social media stelt bedrijven in staat om in direct contact te staan met de beoogde klanten. Social media marketing is goedkoop en biedt merken direct bereik aan miljarden actieve gebruikers. Om deze redenen heeft social media zich bewezen als een van de meest effectieve kanalen om producten online te marketen.

Echter, met elk bedrijf bewust van het, de concurrentie op sociale media is intens geworden. om de concurrentie te verslaan, is het belangrijk dat u gewoon gebruik maken van de nieuwste trends & technieken en het promoten van uw product op sociale media creatief en consistent.

1. Verdiep je in Canva

Canva is een populaire tool omdat je er zoveel zelf mee kunt doen – je hoeft geen grafisch ontwerper in de arm te nemen om eenvoudige sociale berichten te maken en je kunt er zelfs visitekaartjes, flyers en presentaties mee ontwerpen. Canva heeft veel fans gewonnen omdat het een reeks vooraf ontworpen sjablonen biedt en een gebruikersinterface met slepen en neerzetten die het maken van ontwerpen eenvoudig maakt.

Canva social media content maken

2. Leer over uw doelgroep

Nu je je doel voor ogen hebt, laten we eens kijken naar het publiek. Zonder de steun van je publiek, zal je strategie tevergeefs zijn.

Het is een must om je social media strategie rond je publiek te tekenen. Je doelpubliek zal je helpen om alles uit te zoeken, van de social media platformen waar je op moet zijn tot elk grammetje content dat je ooit zal creëren.

social media marketing apps

Vraagt u zich nog steeds af waarom uw doelgroep alle aandacht moet krijgen?

Als u boodschappen wilt creëren die weerklank vinden bij uw publiek, moet u weten waar zij zich het meest zorgen over maken.

Het is essentieel om hun vragen, hun zorgen en hun problemen te definiëren. Voor de meeste bedrijven is een van de grootste uitdagingen om in contact te komen met het juiste publiek. Om uw ideale publiek te vinden, moet u erachter komen wie uw doelgroep is en welke sociale netwerken zij gebruiken.

3. Maak er een gewoonte van om content te verzamelen

Zorg ervoor dat u in de loop van het jaar inhoud vastlegt voor uw socialemediakanalen, die u kunt gebruiken om andere berichten op te breken. Dit kunnen getuigenissen van klanten zijn, bedankingsgeschenken, het afleveren van uw product bij klanten – gewoon beelden en inhoud waar uw publiek gemakkelijk mee aan de slag kan in plaats van alleen te focussen op het “verkoop”-element. Je zult verbaasd zijn hoeveel meer likes en engagement je krijgt voor dit soort posts.

4. YouTube-tip: probeer langere video’s met een subjectieve toon en niet te veel info

Wat maakt een YouTube-video succesvol? Nieuw onderzoek analyseerde video’s van 150 YouTubers. Volgens hun bevindingen is dit hoe je views, likes en comments kunt boosten:

  • Geef informatie op een informele toon.
  • Vermijd te veel informatie in één keer.
  • Gebruik een persoonlijke, subjectieve toon.
  • Maak video’s van 10 minuten of langer.
  • Publiceer uw video’s op weekdagen, maar buiten kantooruren.

Let op: dit zijn gemiddelden. Het kan zijn dat andere kenmerken succesvoller zijn voor uw eigen video’s en publiek.

Tip: Meer bezoekers op je website met zoekmachine optimalisatie

5. Tag je zakenpartners

Als je samenwerkt met andere bedrijven, maak dan een post over hun werk en tag ze op je social media-platforms – je vergroot het bereik voor zowel jou als hen, en je toont steun en promotie voor gelijkgestemde partners.